Yemek ve pasta ustalarının affına sığınarak (ki bu tarif için amatör olmak yeterli) serinletici bir tatlı tarifim var.
Düzenleme ve fotoğraflar: Esra Arıcı
Malzemeler şöyle;
2 bardak süt
2 çorba kaşığı toz şekeri
2 çorba kaşığı türk kahvesi (ben çifte kavrulmuş damla sakızlı kullandım)
4-5 parça bitter çikolata
ve buz kalıpları.
Buradaki malzemeleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kahvenin çifte kavrulmuş acılığıyla bitter çikolata acısının uyumlu bir lezzet yakalayacağını düşündüm ve deneyin bayılacaksınız! Tüm malzemeleri kaynatıp bir miktar soğuttuktan sonra kalıplara döküp buzluğa atıyorsunuz.
Yapılışını tüm ayrıntılarıyla olmasa da buradaki instagram videosundan görebilirsiniz.
Çikolata&Kahveli buzları dondurmaya yarayan bu binyılın icadı kalıpları buradan temin edebilirsiniz. Kendisine "dondurma kaşığı" sıfatı yakıştırılmış olsa da bana kalırsa bu dondurma değil, daha güzel bir ismi hakediyor. Bizim oralarda "eskimo" derlerdi ama bu ismi pek kimse kullanmıyor.
İster "dondurma" diye adlandırın ister "kahveli/meyveli buz"... "eskimo" veya "popsicle"... bu sıcakta evde yapıp yenilebilecek en güzel tatlı ve en eğlenceli aktivite bence.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüş bildirme şeysi