Tasarımıyla ilgilendiğim tarım dergisinde bu ay ipek böceği konusu işleniyor. Sayfa tasarımını hazırlarken çocukluğuma gittim resmen.
İlkokul yıllarımda beslerdik onları, bir kutunun içine doldurduğumuz dut yapraklarını kıtır kıtır kemirişlerini izlerdik saatlerce. Sonraki yıllarda 'Hiç hayvan besledin mi?' sorularına cevaben 'tavşan, balık ve ipek böceği besledim' diyordum hep:)
Tebessüm içinde o günlere gittim geldim. Şu sıralar nereden bulunur bilmem ama yeniden beslemeyi çok isterdim.
:D it's cute
YanıtlaSilBu sadece Adana taraflarında biliniyor biliyor musun? Buralarda kimse beslememiş:) Ben de çok beslerdim:p
YanıtlaSilne munasebet sadece adana tarafında bilinmesi.
YanıtlaSilBu is yogunlukla bursada yapilir.kozabirlikden alabilirsiniz.beslemek istiyorum derseniz istediginiz kadar canlı tırtıl veriyolar.su aralarda diyarbakırda proje olarak yapiliyor.cok tatli bocekler.ben bursada okurken gidip istemistim.saolsunlar tebessumle karsiladilar bir suru tırtıl vermislerdi.
ama dut yapraklarinin ilacli olmamasına dikkat edin.yoksa ölürler.
Hoşgeldiniz bloguma, elbette Bursa'da önemli ölçüde beslenip kozasının işlendiğini biliyorum. Ama küçükken nereden geldiyse bilmem, etrafımda herkes beslerdi. Dut ağaçları bol olan bir memleket:)
YanıtlaSil