8 Kas 2009

On parmağımda kaç marifet?


Efenim düşündüm ki hep tasarım hep çizim nereye kadar! Biraz da diğer hamarat yönlerimizi ortaya koyalım, on parmağımızda kaç marifet var ortaya çıksın:)

Birden gelen bir kurabiye yapma isteği ve evde ne var ne yok tezgaha yayma işleminden sonra yukarıda görmüş olduğunuz kurabiyeyi pişirmiş bulunmaktayım.. Ama belirtmek isterim ki bu tarifi asla hiç biryerde bulamazsınız. Çünkü tamamen benim uydurmamdır:) Yemek yaparken de böyleyimdir, içine ne girse güzel olur diyerek, biraz da yemek kitaplarından akılda kalan pratik bilgilerle herkesin beğenebileceği yemekler çıkar ortaya. Bu kurabiye de aynen öyle oldu.

Bu arada belirtmek isterim ki yemek ya da pasta yapmak bende antidepresan bir etki sağlıyor. Stresli bir gün geçirdiyseniz mutfağa geçin derim ben;)

Neyse fazla uzatmadan tarifi sizlerle paylaşayım. Ama bu arada belirtmek isterim ki fotoğrafı da ben çektim. Hadi herkese afiyet olsun;)

Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
125 gr margarin ya da tereyağı
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2 bardak un
1/2 bardak kıyılmış badem
1/2 bardak kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı nutella
istediğiniz kadar tarçın


Yapılışı:
Margarin, şeker ve vanilya karıştırılır. (Ben en başından beri elimle yoğurdum) Yumurtalar eklenir, pürüzsüz bir karışım olunca diğer tüm malzemeler birlikte yoğurulur. Un için 2 bardak dedim ama kıvam olarak kekten daha sert, hamurdan daha yumuşak bir kıvam olmalı. Kaşıkla yağlanmış tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Not: Bu amatör tariften dolayı yemek ustalarından özür diliyorum. Ama çok lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz;)

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık Esracım, pasta yapmanın antidepresan etkisi konusunda kesinlikle katılıyorum sana:))

    YanıtlaSil

Görüş bildirme şeysi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...